Cursus WMO helpt u snel aan een baan

Opzoek naar een baan die niet zo typisch is? Ben je ook geïnteresseerd in rechten kun je niet tegen onrecht? Dan kun je objectief en volgens de wetten mensen beoordelen of ze recht hebben op extra voorzieningen. Door een cursus WMO kom je snel aan een baan.

Wat is een WMO-consulent?

Wat is een WMO-consulent eigenlijk? Een WMO-consulent is een persoon die namens de gemeente mensen beoordeeld en kijkt of die mensen recht hebben op extra voorzieningen, waardoor die mensen langer zelfstandig thuis kunnen wonen. Dan hebben we het over extra voorzieningen als: een traplift of een rollator. WMO staat voor Wet Maatschappelijke ondersteuning.

Het doel van een WMO-consulent is dan ook dat de klanten die je behandeld langer en zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Er wordt natuurlijk eerst gekeken of je het thuis alleen wel redt en daarvoor worden thuisbezoeken afgesproken.

Wat zijn de taken van een WMO-consulent?

Buiten het alleen beoordelen van mensen om, heeft een WMO-consulent nog meer taken. Dit zijn een aantal taken van een WMO-consulent:

–        Er wordt een ondersteuningsplan geschreven

–        Er worden doelen, problemen en ook oplossingen vastgesteld

–        Je geeft informatie en advies aan de klanten

–        Er wordt een onderzoek uitgevoerd

–        Natuurlijk het beoordelen van de klanten

Hoe word je een WMO-consulent?

Als je ook vindt dat mensen vaak onterecht beoordeeld worden bij die keuringen, dan kun je het verschil maken door volgens de wetten zelf mensen eerlijk te beoordelen. Maar hoe kun je zo een baan krijgen?

Er zijn verschillende cursussen die je kunt volgen om een WMO-consulent te worden. Het opleidingsniveau die je moet hebben voor de baan is een hbo-opleiding. De opleidingen voor het worden van een WMO-consulent kunnen erg verschillen. De ene cursus duurt namelijk een paar dagen en de andere weer een paar weken of juist een jaar. Na de cursus is het zeker mogelijk om te solliciteren naar de baan WMO-consulent. Dus het is vrij simpel en best snel. Maar het is wel handig om te weten dat je ervaring gehad hebt met rechten. Dat maakt het een stuk makkelijker.

WMO 2015 (Wet maatschappelijke ondersteuning 2015), daarin gaat het om de zaken die te maken hebben met de gemeente op het gebied van zelfredzaamheid, het beschermend wonen en de opvang. Die wet ging namelijk op 1 januari 2015 in en vandaar de afkorting WMO 2015. Het is een vernieuwde versie van de WMO 2007. De WMO 2015 vormt ook een onderdeel met het stelsel van Zorg en welzijn, dus daar wordt ook naar gekeken bij de keuring, juist in de zorg.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *